Anbefaler Remiks til alle

Kundeveileder Karoline Pedersen (20) er eneste kvinnelige ansatte i Remiks som ikke jobber inne på kontoret. Hun har funnet drømmejobben, og anbefaler arbeidsplassen sin til alle!

‒ Jeg er blitt så godt tatt imot, og jeg stortrives med å være en av gjengen her! Alle bryr seg, og alle sier hei når du kommer forbi. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver morgen, og nesten hver dag er det så mye fliring at jeg får vondt i magen, sier hun lattermildt.

Da hun valgte Remiks, gjorde hun det først og fremst på grunn av de gode karrieremulighetene som finnes internt i selskapet. Karoline Pedersen er interessert i alt som inkluderer en motor, og ønsker å ta ulike sertifikater for å kunne kjøre det meste av materiellet som Remiks har i drift. Remiks har faktisk et eget kompetansefond hvor ansatte kan søke støtte til videreutdanning, sertifikater og kurs.

‒ Det er bare helt utrolig bra! Dette er virkelig en helt fantastisk arbeidsplass. Du får være mye ute og det er mye spennende man kan lære seg her. I tillegg har man mye kundekontakt, noe jeg har god erfaring med etter å ha jobbet noen år i butikk, sier den blide kundeveilederen.

Bærekraftmål 5

Bærekraftmål 5: For å oppnå likestilling mellom kjønnene, er det viktig å jobbe aktivt for å rekruttere kvinner inn i mannsdominerte yrker - og motsatt.

Mange ulike fagområder

Remiks opplever å ha god tilgang på kvalifiserte kandidater når de lyser ut nye stillinger. Etter hvert som Remiks har utviklet seg, har stadig flere fagområder blitt representert i selskapet. Det viser seg ikke minst når det gjelder lærlingekandidater som søker seg til Remiks.

‒ Nå når vi har overtatt driften av Bruktbutikken vil vi også kunne ta imot lærlinger i salg- og servicefaget, forteller HR-ansvarlig Solveig Andersen. I 2019 har Remiks hatt en lærling i IKT-faget og en i logistikkfaget. I 2020 kom det inn en lærling i transportfaget.

‒ Vi har hatt forespørsel om lærling innen kontor og administrasjon, men akkurat i denne perioden har vi måttet si nei der. Det handler ikke minst om å være sikker på å ha ressurser til å gi god oppfølging for de vi tar inn, forklarer hun.

Les også: Klart med eget industrivern

Lærling, HR-sjef

HR-sjef Solveig Andersen forteller at Remiks kontinuerlig jobber for å bedre kvinneandelen i selskapet.

En ting er den fagkompetansen Remiks selv søker etter i nye kandidater, men de som allerede er ansatt har svært gode muligheter til å ta videreutdanning mens de er i jobb takket være Remiks kompetansefond. Bedriften setter hvert år av 100.000 kroner som de etter søknad tildeler de som vil ta mer utdanning.

‒ I fjor fikk vi 12 søknader, innvilget ti, men endte opp med at åtte gjennomførte videreutdanning. De to andre stipendene gikk tilbake i fondet, forteller Andersen.

Les også: Har foretatt tidenes CO2-kutt

Relevant også for Remiks

Den HR-ansvarlige forteller at det er stor variasjon i hva slags ekstra kompetanse de Remiks-ansatte ønsker seg.

‒ Mye går selvsagt på førerkort til lastebil, klasse C eller CE. Disse er veldig dyre, så her bidrar vi med maks halvparten av et slikt sertifikat. Ellers kan det være ulike maskinførerkurs. Vi har også de som gjennomfører fag på universitet eller høgskoler. I fjor har vi gitt støtte til en som tar videreutdanning i organisasjonspsykologi, forteller Andersen. Hun sier det også gis støtte til å ta fagbrev i ulike fag.

De to kriteriene for å kunne søke støtte fra kompetansefondet til Remiks, er at kurset/utdannelsen er relevant for karrieren i Remiks ‒ og at den ansatte er fagorganisert.

15 av 103 er kvinner

Remiks jobber kontinuerlig med å bedre kvinneandelen i konsernet og er veldig stolte av å ha fått på plass kundeveileder Karoline Pedersen på returstasjonen i Tromsø. Pedersen er en av i alt 15 kvinner som jobber i Remiks, og foreløpig den eneste som ikke jobber inne i administrasjonen eller på Bruktbutikken. Totalt har Remiks nå 103 faste ansatte og 28 tilkallingsvikarer eller prosjektmedarbeidere.

Lærling 3

Karoline Pedersen er glad i å kunne jobbe med nær kundekontakt, men drømmer om å også kunne føre store maskiner.

‒ Det hjelper litt med kvinnelig toppsjef og at en del av de andre lederstillingene innehas av kvinner, men vi har ennå et godt stykke å gå før vi kan si oss fornøyd med kvinneandelen i selskapet, mener Andersen.

Hun opplever at Remiks har godt rykte på seg i arbeidsmarkedet som en seriøs og ansvarlig aktør, som tar godt vare på sine ansatte. Det er generelt lite turnover i selskapet. Som regel kommer dette på grunn av at folk bytter stillinger til andre selskaper i samme konsern, eller at noen gir seg på grunn av oppnådd pensjonsalder.

‒ Vi har hele tiden en bunke åpne søknader liggende fra folk som følger vår tankegang og våre miljømål og gjerne vil jobbe hos oss. Samtidig som vi selvsagt utlyser raskt når vi får noe ledig, forteller Andersen.

Våren 2020 hvor Norge var stengt på grunn av koronapandemien, klarte Remiks å unngå permitteringer på faste ansatte. Kun noen av vikarene måtte i en periode stå uten jobb.