Nye porter gir varmere bygg

Hurtigporter holder produksjonsbygget varmt, spesielt om vinteren, og mindre utstatt for støvforurensing om sommeren.

Nicolai Sebergsen i Remiks Produksjon AS viser fram de nye hutigportene.

‒ Om vinteren hadde vi tidligere det ofte kaldere inne i bygget enn det som var temperatur på utsiden av bygget. Dette fordi de store portene sto oppe hele dagen, forklarer Rune Olsen som er nestleder i Remiks Produksjon AS.

Han viser til vestavinden og østavinden som begge gjør seg godt bemerket inne i bygget når portene er åpne.

‒ Om sommeren var vi plaget med at vi fikk mye sandfokk inn i bygget fra bilene som kjørte forbi på utsiden. Vi måtte koste hele tiden for å redusere plagen, sier Olsen.

Les også: Løste besværlig transport

Bærekraftmål 13

Bærekraftmål 13: «Handle umiddelbart for å bekjempe klimaendringene». Norge har en betinget forpliktelse om å redusere utslipp av klimagasser i 2030 med 40 % ift 1990. Energiøkonomisering er en del av løsningen.

Sensorstyrte porter

Løsninger har vært å montere hurtigporter utenpå de vanlige portene. Disse er sensorstyrte slik at de går opp når en renovasjonsbil eller andre kjøretøy kjører mot porten, men lukker seg igjen etter noen få sekunder når det ikke står noe i veien. Slik er det bare sekundene hvor bilen rygger inn eller kjører ut at porten er åpen.

I alt seks slike dobbeltporter er installert i løpet av 2019. Optibaganlegget har slike porter og i tillegg har også avdeling for farlig avfall og avdelingen som håndterer retur av lastebærere for dagligvarekjedene, fått slike hurtigporter.

‒ Vi har i praksis fått et lukket bygg, selv om det er åpent. Det sparer vi ikke minst energibruk på, noe som gjør driften enda litt mer miljøvennlig, sier daglig leder for Remiks Produksjon AS, Nicolai Sebergsen.

Les også: Sorterer raskere og bedre

Remiks sorteringshall.

Seks hurtigporter er på plass for å spare på varmen inne i produksjonshallen.